Αεροσυνοδοί δίνουν το «στίγμα» της δουλειάς τους .
![](https://static.wixstatic.com/media/53f019_b1574ff364e34816a76616a4ead9bd5d~mv2.jpg/v1/fill/w_900,h_615,al_c,q_85,enc_auto/53f019_b1574ff364e34816a76616a4ead9bd5d~mv2.jpg)
Πληρώματα καμπίνας αποκαλύπτουν στο Quora για το εάν η δουλειά των αεροσυνοδών είναι τόσο glamorous και ξεκούραστη όσο φαίνεται και διαφημίζεται πολύ από τα Social media των αεροπορικών εταιρειών ρίχνοντας φως σε μέρη της ρουτίνας τους όπου οι ταξιδιώτες δεν γνωρίζουν καν.
Η φωτογραφία με την αεροσυνοδό να ταξιδεύει σε μέρη εξωτικά και να κολυμπά σε εξωτικές παραλίες έχει γίνει viral πολλές φορές στα social media. Ωστόσο η Grace Anne απαντώντας σε ερώτηση του quora για το πώς είναι η ζωή των ιπτάμενων δεν επιβεβαιώνει το περιεχόμενο της φωτογραφίας και γράφει ότι «Όταν δουλεύουμε δεν έχουμε χρόνο για μπάνιο και παραλία συνήθως το minimum της απασχόλησης μας είναι 12 ώρες. Για παράδειγμα μια πρωινή πτήση από τη βάση μέχρι το Πουκέτ νησάκι της Ταϊλάνδης φτάνεις αργά το απόγευμα και το μόνο που θες είναι ένα ντουζ φαγητό και ένας καλός ύπνος. »
Για τον ταξιδιώτη που απλώς τις χαζεύει στο αεροπλάνο ή στο αεροδρόμιο να περπατούν χαμογελαστές και άψογα περιποιημένες με τις στολές και τα φτερά τους αλλάζοντας τις χώρες σαν τα φουλάρια που φορούν στο λαιμό σχηματίζεται η εντύπωση ότι οι κυρίες του αέρα κάνουν την πιο συναρπαστική εργασία συγκριτικά με έναν υπάλληλο που δουλεύει σταθερά 9-5 εβδομαδιαία και η μόνη μετακίνηση τους είναι από το σπίτι τους μέχρι το γραφείο και εντός της πόλης τους.
«Ναι η δουλειά μας είναι ονειρεμένη και ίσως η καλύτερη του κόσμου αλλά συγχρόνως είναι και δύσκολη όταν εργάζεσαι στα 35.000 πόδια σε συμπιεσμένη καμπίνα «παλεύοντας» με το Jet lag τους άτακτους επιβάτες προσπαθώντας να προσφέρεις την καλύτερη εξυπηρέτηση. Εργαζόμαστε όλη την ώρα μέχρι να φθάσουμε στον προορισμός μας δεν υπάρχει διάλειμμα ή ξεκούραση όσο φορά τη στολή και βρίσκεσαι στο αεροπλάνο».
Όταν οι άνθρωποι πετάνε και εκτίθενται σε περιβάλλον με συμπιεσμένο αέρα στα 8,000 πόδια σαν να βρίσκονται στη βουνοκορυφή του Έβερεστ τότε η καρδιά τους και τα πνευμόνια δουλεύουν διπλάσια για να παράσχουν την επαρκή ποσότητα οξυγόνου που έχει ανάγκη ο οργανισμός τους για να ζήσουν γράφει ο George Hobicka airfarwatchdog.com εξηγώντας γιατί η εργασία στο αεροπλάνο και τα υπερατλαντικά ταξίδια κουράζουν πάρα πολύ τον οργανισμό.
« Φυσικά μετά το τέλος της δουλειάς και βλέποντας τον Πύργο του Αίφελ από το δωμάτιο μου φωτισμένο είναι το πιο glamorous στοιχείο της δουλειάς μας.» προσθέτει η Anne
Η Anne ζει και εργάζεται σε αραβική εταιρεία της οποίας το όνομα δεν αναφέρει.Η δουλειά μου είναι να ακολουθώ πιστά τους κανόνες ασφαλείας και ό,τι εκπαίδευση έχω λάβει για την εξυπηρέτηση των επιβατών. Η εκπαίδευση μας είναι σκληρή και απαιτεί πειθαρχία διάβασμα και υπακοή τόσο στους κανόνες τις εταιρείας όσο και στην κουλτούρα μιας και είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη θρησκεία τους.
Από την άλλη πλευρά μπορεί η δουλειά να είναι εξαντλητική με το jet lag και ο οργανισμός σου να καταπονείται όμως και πάλι έχεις χρόνο για τον εαυτό σου απαντά η Ena Minerva στο quora. Προσθέτει επίσης ότι« κάθε πτήση είναι διαφορετική και γνωρίζεις καινούριο κόσμο κάθε φορά γιατί δεν εργάζεσαι με τους ίδιους συναδέλφους όταν πετάς αφού εναλλάσσονται».
Έτσι σε κάθε meeting του πληρώματος πριν την πτήση και την επιβίβαση μας στο αεροπλάνο έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις νέους συναδέλφους που ποτέ δεν είχε την τύχη να συναντήσεις πριν και ας εργάζεστε πολλά χρόνια στην εταιρεία.
Φυσικά στη συνάντηση παίρνουμε πληροφορίες για την πτήση ενώ γίνεται μια μίνι εξέταση των οδηγιών και διαδικασιών ασφαλείας και των έκτακτων περιπτώσεων εγκατάλειψης τους αεροπλάνου» εξηγεί η Ena δίνοντας την πλήρη εικόνα της δουλειάς των ιπταμένων την οποία οι ταξιδιώτες απλώς αγνοούν.
« Η πιο στρεσογόνος διαδικασία είναι η επιβίβαση και ιδιαίτερα όταν λόγω καθυστερημένης μας άφιξης να επιβιβάσουμε 400 άτομα σε 5 λεπτά και έπειτα μετά την απογείωση σε 45 λεπτά να πρέπει τους σερβίρουμε. Ναι αυτές είναι προκλήσεις και η ρουτίνα μας» τονίζει η αεροσυνοδός με το ψευδώνυμο Ena Minerva