Easy Jet: Αυξάνει τις προσλήψεις γυναικών πιλότων
Ποιος είναι στόχος της Low cost αναφορικά με τις προσλήψεις των γυναικών πιλότων και ποιες ενέργειες ακολουθεί εδώ και ένα χρόνο για να κατακτήσει το στόχο της. Ακόμη ποια είναι του Βρετανού υπουργού πολιτικής αεροπορίας για τις κυρίες στο τιμόνι των αεροπλάνων.
Περισσότερες γυναίκες πιλότους θέλει να προσλάβει η Easy jet μέχρι και το 2020. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές στόχος της είναι να προσλαμβάνει 50 γυναίκες ανά έτος αυξάνοντας τον ήδη υπάρχοντα αριθμό των γυναικών πιλότων και καταρρίπτοντας το στερεότυπο που επικρατεί στην αεροπορική βιομηχανία αναφορικά με το φύλο.
Για το λόγο αυτό έχει σχεδιάσει το αποκαλούμενο« Amy Johnson Flying »πρόγραμμα το οποίο δίνει τη δυνατότητα στις υποψήφιες να κατακτήσουν μια θέση στους αιθέρες. Μάλιστα έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η επιτυχία του προγράμματος ήταν τόσο μεγάλη αφού δέχτηκε 600 αιτήσεις σε διάστημα ενός έτους. Επιπλέον η Low cost εταιρεία προσέλαβε 33 γυναίκες πιλότους.
«Το επάγγελμα του πιλότου είναι συναρπαστικό και με πολλές ανταμοιβές. Εμείς στην Easyjet θα θέλαμε και παροτρύνουμε τις γυναίκες να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο επάγγελμα» δηλώνει η CEO Carolyn Mc Call
Στο άκουσμα της είδησης ο Βρετανός υπουργός Αεροπορίας Lord Αhmad δήλωσε σε εκπροσώπους της Easy jet ότι «Είμαι ενθουσιασμένος με την πρωτοβουλία του προγράμματος Amy Johnson και η κυβέρνηση δεσμεύεται να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να αυξηθεί ο αριθμός απασχόλησης των γυναικών στο συγκεκριμένο τομέα διασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχουν στεγανά και στερεότυπα για οποιοδήποτε γυναίκα θελήσει να ασχοληθεί με αυτό επάγγελμα».
Άλλωστε είναι γνωστό στα αεροπορικά πηγαδάκια ότι το ποσοστό των γυναικών πιλότων στην πολιτική αεροπορία αγγίζει μόλις το 3% παγκοσμίως. Από την άλλη πλευρά η Low cost αεροπορική του Ελληνο-κύπριου εφοπλιστή Στέλιου Χατζηιωάννου εμπιστεύεται τις γυναίκες στο συγκεκριμένο ρόλο καθώς μέχρι στιγμής στην εταιρεία εργάζονται 164 γυναίκες πιλότοι εκ των οποίων οι 62 είναι κυβερνήτες.
Γιατί «βαφτίστηκε» ως Amy Johnson Flying:
Αφορμή για το όνομα του προγράμματος στάθηκε η πρωτοπόρος Βρετανή γυναίκας πιλότος Amy Johnson αφού το 1930 πέταξε από το Λονδίνο προς την Αυστραλία κατακτώντας τη θέση της πρώτης γυναίκας πιλότου στον κόσμο που πότε μέχρι καμία δεν το είχε τολμήσει.
Τι είναι το Amy Johnson Flying Cadet Programme:
Οι υποψήφιοι πιλότοι παίρνοντας μέρος στο πρόγραμμα μπορούν να βρουν πόρους ώστε να καλύψουν τις ανάγκες της πολύ ακριβής εκπαίδευσης των πιλότων. Έτσι παίρνοντας δάνειο με εγγύηση πληρωμής για έξι χρόνια πραγματοποιούν την εκπαίδευσή τους σε σχολές πιλότων(σ.σ. συνεργάτες της Easyjet ).